Apl. Prof. Dr. Thomas Kothmann

Thomas Kothmann se narodil 22. 4. 1965 v Hof an der Saale. Studoval evangelickou teologii v Neuendettelsau, Adelaide/Austrálie, v Mnichově a v Chicagu/USA. V roce 2000 promoval v Řezně v oboru systematická teologie prací o Karlu Heimovi, habilitoval se v roce 2004 v oboru pedagogika náboženství výzkumem o dějinách evangelické náboženské výuky v Bavorsku.
V současnosti působí jako profesor pro pedagogiku náboženství a didaktiku náboženské výuky ve vzdělávání evangelických učitelů náboženství na Institutu pro evangelickou teologii univerzity v Řezně. V této funkci organizuje mimo jiné již 10 let seminář ve spolupráci s profesorem Janem B. Laškem z Husitské teologické fakulty Karlovy univerzity v Praze a za účasti českých a německých studentů.
Kromě toho je profesor Kothmann šéfredaktorem magazínu Confessio Augustana. Luteránský magazín pro náboženství, společnost a kulturu.
Je činný v německé sekci International Loethe Society a místopředsedou Společnosti pro domácí a zahraniční misii ve smyslu luteránské církve.

 

Prof. Dr. Thomas Kothmann
Institut pro evangelickou teologii
Katedra pedagogiky náboženství a didaktiky náboženské výuky
Univerzita Řezno

;